Current Affairs - October 26th 2017

1.Which Indian origin couple has won the 2017 IHV Lifetime Achievement Award for AIDS research?
Ans.Salim Abdool Karim and Quarraisha Abdool Karim

2.Which country hosted the first-ever meeting of BIMSTEC Task Force on Traditional Medicine?
Ans.India

3.What is the theme of the 2017 Vigilance Awareness Week (VAW)?
Ans.My Vision-Corruption Free India

4.Which state will be the ‘Focus State’ at World Food India (WFI) 2017?
Ans.Odisha

5.What is the India’s passport position in the Global Passport Power Rank 2017, as per global financial advisory firm Arton Capital?
Ans.75th

6.Which union ministries have jointly launched a new scheme “SAATHI”?
Ans.Ministries of Power and Textiles

7.Girija Devi, who passed away recently, was the renowned classical singer of which gharana?
Ans.Seniya and Banaras gharanas

8.The Aralam Wildlife Sanctuary (AWS) is located in which state?
Ans.Kerala

9.Who is the author of the e-book “India 2017 Yearbook”?
Ans.Rajiv Mehrishi

10.Which country is hosting the 2017 global conference on consumer protection?
Ans.India

Hello IBPS ZONE Readers also Practise the Below mentioned Quizes for your better Performance in your exam.

Related Posts
Previous
« Prev Post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...