Current Affairs - October 19th,20th,21st and 22nd 2017

1.The first-ever International tri services joint exercise “INDRA – 2017” has started between which countries?
Ans.India and Russia

2.Who has been appointed as the new chairman of World Business Council for Sustainable Development (WBCSD)?
Ans.Sunny Verghese

3.Prof. Hans Joachim Schellnhuber has won the 2017 Blue Planet Prize. He hails from which country?
Ans.Germany

4.Which Indian-American personality has won the 2017 Discovery Education 3M Young Scientist Challenge?
Ans.Gitanjali Rao

5.As per RBI’s revised guidelines on interest subvention scheme, banks will provide funds to women SHGs in rural areas at how much percentage under DAY-NRLM for FY18?
Ans.7.0%

6.Which country to host 4th ADMM (ASEAN Defence Ministers’ Meeting)-Plus meeting 2017?
Ans.Philippines

7.Roy Dotrice, the veteran actor passed away. He hailed from which country?
Ans.England

8.Which state government has launched Bhavantar Bhugtan Yojna (BBY) for farmers?
Ans.Madhya Pradesh

9.The National Police Commemoration Day (NPCD) is observed on which date in India?
Ans.October 21

10.Which committee has been constituted to select candidate for post of editor-in-chief of Rajya Sabha TV (RSTV)?
Ans.A Surya Prakash committee
Hello IBPS ZONE Readers also Practise the Below mentioned Quizes for your better Performance in your exam.

Related Posts
Previous
« Prev Post

1 comments

13 June 2018 at 16:26

IBPS provides detail information of the latest IBPS Previous Year Trends 2018. Employed and unemployed candidates get various opportunities to work under the Public sector banks. Candidates will get the selection on the basis of two examinations i.e. Preliminary Examination & Mains Examination.

Reply
avatar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...