Current Affairs - October 18th 2017

1.Which union minister has signed pact with Japan for a Technical Intern Training Program (TITP)?
Ans.Dharmendra Pradhan

2.Which of the following commodity exchange has launched India’s first commodity options in gold?
Ans.Multi-Commodity Exchange of India Ltd (MCX)

3.Which online campaign has launched by Union Ministry of Women and Child Development (WCD) to end gender bias in women against women?
Ans.#IamThatWoman

4.Who has won the 2017 Man Booker Prize?
Ans.George Saunders

5.The Chhilchhila Wildlife Sanctuary (CWS) is located in which state?
Ans.Haryana

6.The 2017 International Day for the Eradication of Poverty (IDEP) is observed on which date?
Ans.October 17

7.Which e-commerce company has tied up with Union Ministry of Textile to promote handloom industry?
Ans.Myntra

8.Who has been chosen for the 2017 Padma Prabha Puraskaram?
Ans.Prabha Varma

9.Who has become the India’s first-ever woman wrestler to sign for World Wrestling Entertainment (WWE)?
Ans.Kavita Devi

10.Shamsher Khan, who passed away recently, was associated with which sports?
Ans.Swimming
Hello IBPS ZONE Readers also Practise the Below mentioned Quizes for your better Performance in your exam.

Related Posts
Previous
« Prev Post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...