Computer Quiz 2016 - IBPS SBI LIC

1. Bluetooth is a type of radio wave information transmission system that is good for about:
a) 30 feet
b) 30 yards
c) 30 miles
d) 300 miles
e) 3000 miles

2. The telephone is an example of a(n)____ signal.
a) analog
b) digital
c) modulated
d) demodulated
e) compiler

3. Acredit card-sized expansion board that is inserted into portable computers that connects the modem
to the telephone wall jack is:
a) Internal modem
b) External modem
c) PC Card modem
d) Wireless modem
e) Wired modem

4. A modem that is contained within the system unit is called:
a) External
b) Internal
c) Wireless
d) Wi-Fi
e) Bluetooth

5. A modem that doesn't need to be connected to a telephone line is the ___ modem.
a) external
b) internal
c) wireless
d) DSL
e) NSL

6. Aspecial high-speed line used by large corporations to support digital communications is known as:
a) satellite/air connection service lines
b) cable modems
c) digital subscriber lines
d) T1, T2, T3 and T4 lines
e) None of the above

7. An affordable technology that uses existing telephone lines to provide high-speed connections
is called ________.
a) ISDN
b) microwave
c) cable modem
d) DSL
e) ALU

8. The capacity of a communication channel is measured in ___
a) Bandwidth
b) Bit capacity
c) Baud rate
d) Data flow
e) Store data

9. A relatively new technology that allows wireless connectivity:
a) Bluetooth
b) Black tooth
c) Blue band
d) Broadband
e) Wi- fi

10. In MS-DOS 5.0, which is the number that acts as a code to uniquely identify the software product?
a) MS
b) DOS
c) MS DOS
d) 5.0
e) 4.2.0

11. What is the responsibility of the logical unit in the CPU of a computer?
a) Producing result
b) Comparing numbers
c) Controlling flow of information
d) Performing mathematical operations
e) Controlling flow of data


12. Abacus was the first ___
a) Electronic computer
b) Mechanical computer
c) Electronic calculator
d) Mechanical calculator
e) Electronic chip

13. If in a computer, 16 bits are used to specify address in a RAM, the number of addresses will be ___
a) 216
b) 65,536
c) 64K
d) 128K
e) 135K

14. Instructions and memory address are represented by ___
a) Character code
b) Binary code
c) Binary word
d) Parity bit
e) Bite code

15. The terminal device that functions as a cash register, computer terminal and OCR reader is:
a) Data collection terminal
b) OCR register terminal
c) Video Display terminal
d) POS terminal
e) None of the above

16. A set of flip flops integrated together is called ____
a) Counter
b) Adder
c) Register
d) Flip flop
e) All of the above

17. People often call ______ as the brain of computer system.
a) Control Unit
b) Arithmetic Logic Unit
c) Central Processing Unit
d) Storage Unit
e) Store data

18. Which of the following is used for manufacturing chips?
a) Bus
b) Control unit
c) Semiconductors
d) a and b only
e) None of the above

19. The value of each bead in heaven is ___
a) 1
b) 3
c) 5
d) 7
e) 8

20. The first computer introduced in Nepal was ___
a) IBM 1400
b) IBM 1401
c) IBM 1402
d) IBM 1406
e) IBM 1405

Answer : 
1) a
2) a
3) c
4) b
5) c
6) d
7) d
8) a
9) a
10) d
11) b
12) d
13) b
14) b
15) d
16) c
17) c
18) c
19) c
20) b
Hello IBPS ZONE Readers also Practise the Below mentioned Quizes for your better Performance in your exam.

Related Posts
Previous
« Prev Post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...